Cateringtjenester på festdager

Det er mye som skal gjøres før de store festdagene, enten det er snakk om bryllup, konfirmasjon, barnedåp eller slektstreff. Selv en relativt liten fest kan fort bli nesten uoverkommelig i en hektisk hverdag. Det skal kanskje lages invitasjoner, borddekorasjoner, skrives taler og sanger, og så videre. I tillegg kommer maten, og det er kanskje her det er enklest å spare tid, for du kan jo rett og slett leie inn cateringtjenester til å gjøre jobben.

Hva kan en cateringtjeneste bidra med?

Hva kan en cateringtjeneste bidra med - Cateringtjenester på festdager

Cateringtjenester kan tilby enkel hjemlevering av mat, for eksempel et koldtbord der du selv er ansvarlig for resten av festen. Men et cateringselskap kan også tilby full service, der de både lager maten, bidrar med kelnere til å servere den og tar seg av opprydding og oppvask etterpå. Dersom selskapslokalet ditt har et kjøkken, kan cateringselskapet også lage maten der.

Catering er også en god løsning ved en gravferd eller minneseremoni, der du kanskje er i sorg. Da er matlaging det siste du tenker på, og det kan være veldig godt å sette bort matlaging og servering til noen andre, for å slippe denne ekstrabelastningen.

Kan menyen tilpasses?

Kan menyen tilpasses - Cateringtjenester på festdager

De fleste cateringselskap lar deg tilpasse menyen etter eget ønske, og du kan velge mellom kalde eller varme retter, eller begge deler. Ikke alle cateringselskap har like mange retter å velge blant, men som regel kan du velge relativt fritt. De kan selvsagt også tilby menyer med mange retter, dersom du planlegger et skikkelig stort selskap, for eksempel et bryllup.

Blir det ikke upersonlig?

Noen tenker kanskje at de må gjøre alt selv, ellers blir det upersonlig. Men ved å stresse med alt som skal gjøres, rekker du kanskje ikke å nyte festen. Enda verre blir det dersom du både må lage maten, servere den og rydde opp etterpå. Når skal du da få tid til å sette deg ned og snakke med gjestene? Med cateringtjenester får du være sammen med familie og venner på den store dagen, og du har jo også fortjent å senke skuldrene og bare ha det gøy. Og når matlagingen er satt bort til andre, kan du bruke energien din på å tilføre festen det lille ekstra som gjør dagen personlig og spesiell.

Bare mat eller full service?

Bare mat eller full service - Cateringtjenester på festdager

Om du velger å bare få maten levert, eller ha full service med kelnere og opprydding avhenger litt av selskapet og størrelsen på det. Hvis selskapet er relativt lite, kan du kanskje ta opprydding og oppvask selv. Men dersom det er snakk om et bryllup eller et slektstreff med flere titalls eller hundretalls gjester, er det lurt å få full service, inkludert kelnere og opprydding etterpå. Det koster litt mer, men lar deg samtidig senke skuldrene og slappe av.