Er eventcatering kostbart?

Mange tror det er kostbart med eventcatering, men prisen vil avhenge av meny, mengden mat du trenger, samt hvilken type catering du vil ha. Dersom du bare velger å få maten levert, koster dette mindre enn dersom du vil ha full pakke med kelnere og oppvaskhjelp, koster det selvsagt mer.

Mat koster uansett

Mat koster uansett - Er eventcatering kostbart?

Enten du velger catering eller å lage maten selv, vil det koste. Mat til mange gjester er alltid en av de største utgiftspostene, uansett hva som skal feires eller arrangeres. Det gjelder enten det er et firmatreff eller en familiefeiring. Skal du lage maten selv, må du dessuten beregne all tiden dette tar. Det er tid du må ta fra noe annet, enten det er fritid eller andre ting som skal planlegges til festen eller eventen. Catering er enklere og tidsbesparende. Det sparer deg for stress.

Hva med kelnere?

Hva med kelnere - Er eventcatering kostbart?

Det koster selvsagt litt ekstra å leie noen til å servere, samt til å rydde og vaske opp. Men hva er alternativet? Skal du servere gjestene selv i din egen femtiårsdag? Eller skal du være kelner og oppvaskhjelp når barnet ditt skal døpes eller konfirmeres? Du kan selvsagt be noen du kjenner om å gjøre disse tingene for deg, men mange har ingen de kan spørre. Da er det enklere å leie inn kelnere, selv om det koster litt ekstra.

Kostnader er relativt

Kostnader er relativt - Er eventcatering kostbart?

Kostnader er rett og slett relativt. Du må tenke gjennom hva du vil bruke tiden din på. Det å nyte dagen sammen med dem du er glad i betyr også mye. Og dersom du skal arrangere firmaevent, blir det fort veldig mye å holde styr på. Stress og styr før arrangementet kan ta fra deg nattesøvn og kanskje gå ut over arbeidsinnsatsen din, og da er det bedre å sette bort matlaging og servering til et cateringfirma.

Hva med matsikkerhet?

Hygiene og matsikkerhet er selvsagt alltid viktig når det skal serveres mat. Men norske cateringfirma er selvsagt sitt ansvar bevisst og har god hygiene. I hvert fall gjelder dette for etablerte cateringfirma. Det er ikke sikkert hygiene blir bedre dersom du selv eller noen du kjenner skal gjøre jobben.

Kan jeg spare penger på catering?

Kan jeg spare penger pa catering - Er eventcatering kostbart?

Du kan spare penger på catering dersom eventlokalet har eget kjøkken som kan brukes. Det er derimot ikke lurt å spare penger gjennom å leie inn useriøse cateringselskaper. Sats på kvalitet selv om det kanskje koster litt mer. Dersom du vil spare litt penger, kan du velge en rimeligere meny, men ikke velg noe som er billig bare for å spare penger. Maten er ofte en viktig del av kosen, enten det er et firmaarrangement eller en familiefest.