Hvor kan du finne mer informasjon?

Hvor kan du finne mer informasjon - Hvor kan du finne mer informasjon?

På vår nettside gjør vi alt for å skaffe deg god og nyttig informasjon om alt som har med catering, selskapelighet, events og store anledninger å gjøre. Dette har vi viet nettstedet vårt til, men samtidig innser vi at vi ikke kan dekke alt som har med disse temaene å gjøre alene. Derfor ønsker vi også å fortelle deg om noen andre kilder og ressurser du kan bruke for å finne ut mer.

Informasjon om catering

Informasjon om catering - Hvor kan du finne mer informasjon?

For å forstå kostnadene ved å bestille catering, er det viktig å skjønne reglene som gjelder moms. Selv gir vi oss ikke ut for å være eksperter på merverdiavgift, men har oppdaget at catering i sin alminnelighet regnes som take-away mat og derfor bare belastes med 15 % moms, heller enn 25 % som er normen når man spiser på restaurant. Likevel hender det at momsen ender opp med å bli 25 % i noen tilfeller, da som regel fordi man har leid inn personale eller servise. På brus er det dessuten alltid 25 %, selv om det er take-away. For å forstå disse reglene ordentlig, er det imidlertid bedre å besøke nettsidene til NHO eller Skatteetaten, som forklarer alt mer utførlig og i tråd med gjeldende lovverk.

En annen viktig form for catering er levering av mat og servering til oljeplattformer og andre installasjoner, og til anlegg på land der det er dårlig tilgang på vanlig bolig og bevertning. Dette er høyst spesialiserte former for catering som må organiseres på en egen måte, og som delvis også følger andre regler enn vanlig catering. Vil du vite mer om denne typen catering, kan det være lurt å oppsøke nettsidene til markedslederen NOC.

En annen litt spesiell type catering og event er de stadig mer ekspansive formene for barnebursdag som nå har utviklet seg, særlig i hovedstadsområdet. Barna forventer mer enn før, og enkel servering og lek på eget initiativ er neppe nok lenger. Her gjelder det også å finne nettsteder som har god informasjon om hvordan slike bursdager arrangeres i dag, som for eksempel Kingdom of Escape Rooms, som kombinerer mat og moro med escape room.